Na de bevalling

De kraamtijd duurt tot 6 weken na de bevalling. De eerste 8 dagen is er een kraamverzorgster om jullie te ondersteunen bij de verzorging van moeder en baby alsook bij het vormgeven van het nieuwe gezin. De verloskundige komt ook nog een aantal keer langs in de kraamweek ter controle en ondersteuning en is tot 6 weken na de bevalling telefonisch bereikbaar voor vragen. 6 Weken na de bevalling vindt de laatste controle op de praktijk plaats.

Aangifte

Binnen 3 werkdagen na de bevalling moet de baby aangegeven worden in de gemeente waar de baby is geboren. Het gemeentehuis zal de geboorte doorgeven aan de gemeente waar je woont. 

Consultatiebureau

Het consultatiebureau stuurt een verpleegkundige van het screenteam binnen een week langs bij jullie thuis om de hielprik en de gehoortest af te nemen. Zie folder: Screening van de pasgeborenen

Wij sluiten na 8 dagen het kraambed af en dragen dan de zorg over aan het consultatiebureau. De wijkverpleegkundige zal dan binnen 2 weken na de geboorte een thuisbezoek doen. 

EHBO-cursus

Jaarlijks belanden er helaas duizenden kinderen op de afdeling spoedeisende hulp van een ziekenhuis door een ongeluk. Veel van deze ongelukken kun je als ouder voorkomen of je kunt direct zelf handelen. 

Als je maar weet wat je moet doen. Bij de cursus EHBO bij Kinderen leer je wat je kunt doen. Nu je zelf zwanger bent is het een goed moment om te leren hoe je eerste hulp kunt verlenen bij je kind(eren) via de snelle en gemakkelijke cursus: EHBO bij zuigelingen en kinderen