Samenwerking

 Zwangerschap en Geboorte

Onze zorg heeft tot doel een veilige en gezonde situatie te creëren rondom zwangerschap en geboorte waarin het gezin centraal staat. Wanneer je zwanger bent in regio Amstelland Meerlanden kun je je aanmelden bij een verloskundigenpraktijk in jouw buurt. Bij de eerste controle rond 8 weken wordt er gekeken naar welke zorg het best aansluit in jouw/jullie situatie. Bij de verloskundige waar het kan en bij de gynaecoloog waar het nodig is. De kraamverzorgster ondersteunt tijdens en na de geboorte.

Samenwerkende partijen

De geboortezorg in regio Amstelland Meerlanden is georganiseerd in een Verloskundige Samenwerkingsverband, te noemen het VSV. Het VSV is een samenwerking tussen verloskundigenpraktijken in Amstelveen, Aalsmeer, Uithoorn en Mijdrecht, gynaecologen van Ziekenhuis Amstelland en kraamzorgorganisaties de Kraamvogel, Zin en Kraam en Co.

Zorgpad

Bij de intake neemt de verloskundige zorgverlener een vragenlijst met je door. Deze vragen gaan onder andere over jouw medische voorgeschiedenis, je persoonlijke situatie en eventueel erfelijke aandoeningen in de familie. Ook krijg je advies over een gezonde leefstijl, voeding en de mogelijkheid tot prenatale screening. 

Na de intake stemt de verloskundige indien nodig met de gynaecoloog de informatie af en bespreekt daarna met jou je persoonlijke zorgpad waarin staat welke controles en onderzoeken bij jou passen.Wanneer je een medische indicatie hebt dan zullen de controles plaats vinden bij de gynaecoloog in het ziekenhuis. Zelf kun je tussen week 8 en 12 van je zwangerschap je aanmelden bij een kraamzorg organisatie.

 

https://verloskundigenaalsmeer.nl/home

https://www.verloskundige-amstelveen.nl

https://www.verloskundigenamstelveen.nl

https://www.verloskundigenpraktijkhygiea.nl

https://www.verloskundigenpraktijkuithoorn.nl

https://www.verloskundigenderondevenen.nl

https://www.ziekenhuisamstelland.nl/nl/patienten/specialismen-en-afdelingen/gynaecologie-verloskunde/