Spiraaltje

Kosten

We hebben een contract met alle ziektekostenverzekeraars en kunnen bij de meeste verzekeraars rechtstreeks declareren. Indien dit niet het geval is krijg je zelf een factuur mee en kan je deze bij de verzekeraar indienen. 

Spiraalplaatsing

Voor de spiraalplaatsing maak je bij ons een afspraak. Wij zorgen voor de bestelling van het spiraal. Zorg ervoor dat je weet je dat je niet zwanger bent en geen SOA hebt. Is dit niet het geval neem dan eerst contact met ons op.

De afspraak duurt ongeveer 30 minuten. We beginnen met een inwendig onderzoek om de ligging en grootte van je baarmoeder te controleren. Vervolgens plaatsen we het spiraaltje wat slechts enkele minuten duurt. De plaatsing kan gevoelig zijn dus adviseren wij je ongeveer een uur van te voren twee paracetamol tabletten ( a 500 mg) of één ibuprofen ( a 600 mg) in te nemen.

Een spiraaltje kan vanaf 10 tot 12 weken na de bevalling worden geplaatst.

Indien je nog nooit bevallen bent plaatsen we het spiraaltje het liefst tijdens je menstruatie omdat je baarmoedermond dan wat open staat. Dit vergemakkelijkt de plaatsing. Daarnaast weten we dan dat er op dat moment geen sprake is van een zwangerschap.

Het is normaal dat je na een spiraalplaatsing buikkrampen krijgt of een zeurend gevoel in de onderbuik kan krijgen. Dit is meestal van korte duur. Daarbij kan je gedurende de eerste drie maanden na plaatsing wat last krijgen van onregelmatig en/of extra bloedverlies en buikkrampen.

Nacontrole

Na de plaatsing wordt er een afspraak gemaakt voor een nacontrole welke zes weken na de plaatsing of na minimaal één menstruatie plaatsvindt.

Neem contact met ons op als je vragen hebt of tegen problemen aanloopt.

Spiraal verwijderen

Indien je je spiraaltje wilt laten verwijderen dan kun je ook bij ons terecht. Dit wordt ook vergoed door bovenstaande verzekeraars. Na verwijdering van het spiraaltje ben je direct weer vruchtbaar.